GOUDA

Pilates

Wat is Pilates?
Pilates is een trainingsmethode met oefeningen voor een mooi en sportief lichaam.
Het bestaat uit verschillende oefeningen voor buik, billen, benen, rug en armen.
Pilates richt zich ook op een stevige en stabiele rug, daarom is Pilates geschikt voor beginners en gevorderden maar ook voor mensen met rugklachten. De sleutelwoorden bij Pilates zijn: stabiliteit, flexibiliteit en lichaamsbeheersing.

Voor wie is Pilates?
Pilates is voor iedereen. Jong en oud, man en vrouw, beginners en gevorderden, topsporters en niet-sporters. Oefen- en fysiotherapeuten adviseren tegenwoordig ook steeds meer patiënten met nek- en rugklachten om aan Pilates te doen.

Wat is er zo uniek aan Pilates?
Gewone oefeningen zijn gericht op de oppervlakkige spieren. Pilates is een trainingsmethode dat zich richt op zowel de diepe als de oppervlakkige spieren. De diepe spieren zijn belangrijk voor het stabiliseren van onze gewrichten. Door ‘verslapping’ van bijvoorbeeld de diepe rugspieren gaan de oppervlakkige spieren verkrampen en krijg je rugpijn. Massage van de rugspieren lost dit probleem niet op. Daarom werken steeds meer fysiotherapeuten en oefentherapeuten met Pilates. Met Pilates komt je lichaam snel weer in balans en verdwijnen (de meeste) gewrichtsklachten maar ook rug- en nekklachten.

Het is wetenschappelijk bewezen!
Het is ook aangetoond dat mensen na een aantal weken Pilates training:

  • minder rugpijn hebben
  • minder vet en stevigere spieren hebben
  • sneller rennen
  • hoger springen
  • meer evenwicht hebben
  • meer energie hebben
  • zich fijner voelen

Daarom wordt Pilates zowel als topsporter training als bij revalidatie van patiënten gebruikt.

Kosten:
€ 35,- inclusief 21% BTW per maand voor 1 keer in de week
Ook bestaat de mogelijkheid een strippenkaart te kopen voor 10 lessen. De kosten hiervoor bedragen € 100,- inclusief 21% BTW.
Een strippenkaart is 4 maanden geldig.

Proefles:
Gratis

Wanneer?
Donderdagochtend van 9.00 tot 9.55 uur.

Oefentherapeut:
Anouk Höppener

Locatie:
Therapeuticum Calendula
Krugerlaan 79
2806 EC Gouda

Aanmelden:
Stuur een mail naar info@cesargouda.nl om je aan te melden of voor meer informatie. Vermeld bij aanmelding je naam, telefoonnummer en de gewenste startdatum. We nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met je op.