GOUDA

Schroth oefentherapie bij scoliose

De methode Schroth is de enige therapie bij scoliose waarvan het effect wetenschappelijk is bewezen. De behandeling is doelgericht, specifiek en eenvoudig toe te passen in het dagelijks leven. De therapie en houdingsadviezen worden individueel aangepast aan de persoonlijke situatie, zoals leeftijd, prognose, conditie, brace of operatie.

Hoe werkt Schroth therapie?
De Schroth therapeut zal de patiënt nauwkeurig onderzoeken, en dit zal vaak tussen twee spiegels gebeuren. Hierdoor kan de patiënt zelf ook de houding observeren. Het is voor veel patiënten bijzonder om de kromming door scoliose zo te kunnen zien, en te kunnen observeren hoe zij hun rug tijdens dagelijkse activiteiten gebruiken. Zo heeft iemand met scoliose altijd een voorkeur voor het bewegen “met de bocht mee”, waardoor ongemerkt en onbedoeld de verkromming wordt gestimuleerd. Wanneer je je hiervan bewust wordt kan je dit ook veranderen.
Het oefenprogramma wordt aan de individuele situatie toegepast. Het doel van de therapie is de verergering van de scoliose te voorkomen en deze het liefst te verminderen.

De ervaring leert dat met de Schroth Best Practice behandeling opvallend goede correcties mogelijk zijn!

Voor wie is het geschikt?
Schroth Best Practice is een geschikte behandeling voor zowel kinderen in de groei, als voor (volgroeide) tieners. Ook oudere (geopereerde) scoliose-patiënten, patiënten met een asymmetrische houding en/of pijn kunnen veel baat hebben bij deze aanpak.

Binnen onze praktijk is Wencke Kazemier gecertificeerd Schroth oefentherapeut.
Ben je benieuwd of Schroth oefentherapie jou kan helpen?
Neem dan contact op met de praktijk!